Založ si blog

Obchod so šťastím a krátke zamyslenie sa

Milí priatelia,

 

aj taká padajúca vločka má svoje čaro. Len tak si padá a padá … Čo by mnohí z nás za to dali, len tak si padať a padať do svojich snov!

 

O čom snívate, drahí priatelia? O živote v Kuala Lumpur, o výlete na Nový Zeland, alebo o exkurzii na Papuu Novú Guineu?

 

Nie, dnes nebudem šťúrať do ničoho a nikoho, ale sa obrátim n to krásno v nás. Na ktoré niekedy pozabúdame. A v tieto šedivé, studivé dni sa možno mnohí z nás našli. V dobre, v stretnutiach s priateľmi, v rodinnom živote, v práci, a podobne.

 

Dám vám teraz malú hádanku. Je to šedivé a sedí to za rohom …. Čo je to? To je, drahí priatelia, naše vlastné ja. Zakríknuté, udupané povinnosťami, tak dajme mu priestor, nech sa nám prejaví. Aj ONO. Život tak strašne rýchlo beží, uteká, nečaká na nikoho. A tak zabúdame, priatelia, na dávno zabudnuté sľuby, na prácu na záhrade, alebo v komore, či v nás. Na čokoľvek a kdekoľvek. Tak sa zastavme na chvíľu a počúvajme samých seba. Ako sa hovorí, počúvaj svoje druhé ja, to b to určite robilo lepšie. Priznám sa, to moje určite. Je také ľahké biť a kopať do druhých, ale čo my? A naše sny, plány a očakávania? Zamyslime sa, drahí čitatelia v tento krásny, predvianočný čas, čo s tým, čo s tým batôžkom strachu, nepochopenia, nevyhovujúcich emócií. Čo s tým a čo s nami? S nevyhovujúcimi prácami, vecami, vzťahmi? Vyhodiť to všetko, alebo nechať byť… A možno stačí len sa započúvať do svojho vnútra, a trebárs len tak, pri sviečke alebo dobrej muzike, či dobrom filme zrelaxovať. Čo s ľuďmi, ktorí sú na nás naviazaní, a čo s tými, čo nie sú, ale my by sme chceli, aby boli. Priveľa otáznikov a primálo odpovedí. Kde hľadať otázky na večné odpovede. ..  Iba v nás, v nás, čo nestíhame, nechceme, nemôžeme, neznesieme, nepochopíme.

 

Tak, vám, milí čitatelia, prajem veľa optimizmu a ako by sa bol vyjadril Švejk, veľa “ duševnej outechy.“ Lebo len zopár z nás bolo “ v outlom veku pohodených a znovu nalezených.“ Ale po tom šťastí, aspoň malom šťastíčku, sa pachtíme všetci. A právom. Pre rozveselenie posielam druhú časť svojho úsmevného serialíku. Dobrú noc, drahí priatelia.

Obchod so šťastím a Prichádza Veľká Gudrun tretia časť

30.11.2014

Milí čitatelia, prinášam vám tretiu a poslednú časť nášho príbehu – ako to chodí v slovenskom zdravotníctve. Prajem príjemné čítanie. Ordinácia MUDr. Ludrá stojí nad sediacim pacientom, ktorý stále leží na bruchu na ležadle a má zviazané ruky a nohy remeňmi a pýta sa Veľkej Gudrun: „ Čo je s pacientom?“ Veľká [...]

Obchod so šťastím a Prichádza Veľká Gudrun druhá časť

30.11.2014

Milí priatelia, posielam na rozveselenie v tento pochmúrny deň druhú časť príbehu o lekároch. Druhá pacientka: „ Ja sa na vás budem sťažovať, ja to len tak nenechám, uvidíte!!“ „ V tom vám nikto brániť nebude, vy nešťastnica jedna, len, čo z toho? Ha, ha, ha, haááááááá… Takých už bolo! Na nás nemáte, my sme, totižto DVE, [...]

Obchod so šťastím a Prichádza Veľká Gudrun prvá časť

29.11.2014

Milí priatelia, na pobavenia druhá časť môjho komediálneho seriálika na pokračovanie. ČASŤ DRUHÁ PRICHÁDZA VEĽKÁ GUDRUN Komentár: „ Nahliadnime dnes do jednej ambulancie na veľkom sídlisku, kde ordinuje všeobecná lekárka a všetky pravidlá a súnaležitosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti prísne stráži a absolútne určuje, či [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 11740x
Priemerná čítanosť článkov: 1304x

Autor blogu

Kategórie

Archív